KVALITETSSIKRING OG CERTIFICERING

- SÅ PASSER VI BÅDE PÅ DIT BYGGERI OG HINANDEN

I gamle dage skulle en smed sætte jern sammen, så det kunne holde og virke efter hensigten. Det skal vi egentlig stadigvæk! Men nu skal vi også kunne dokumentere de arbejdsprocesser, som lægger til grund for vores smedearbejde, ligesom vi skal dokumentere vores kvalitetssikring både i værkstedet og på byggepladserne.

Hos CPH Steel lægger vi stor vægt på kvalitet. Ikke kun den kvalitet, du som kunde kan se og mærke, men også den, der dokumenterer, at vi har styr på vores processer – fra udvikling, igennem produktionen på vores fabrik og montage ude på byggepladserne frem til den endelige levering. Den endelige levering er ikke ”kun” en flot stålkonstruktion – det er faktisk også en del dokumentation. Dokumentation der tager udgangspunkt i en række danske og internationale standarder.

Nogle af standarderne skal vi ”bare” overholde – andre kræver certificering af et bemyndiget organ.

Certificeringen dokumenterer, at vi har implementeret et effektivt kvalitetssystem, som er en af forudsætningerne for, at vi kan (må) CE-mærke vores stålkonstruktioner efter byggevareforordningen. Vores kvalitetssikring og certificering er din garanti for at arbejdet udføres efter alle givne anvisninger.

CPH Steel er certificeret efter DS/EN 1090-1 EXC1, EXC2 og EXC3 samt ISO 3834-2. Vi dokumenterer vores arbejdsprocesser og har fuld sporbarhed på vores materialer. Det er din tryghed for kvalitet.

 • EN 1090-1: Certificering af stålkonstruktioner for byggevarer
 • ISO 3834: Kvalitetssystem for svejseværksteder

Derudover kan vi dokumentere vores kvalitetsarbejde i henhold til:

 • DS1140: Kontrol af bærende konstruktioner

DS/EN 1140 er det seneste skud på stammen af kvalitetskrav. Standarden sætter rammen for, planlægning, udførelse og dokumentation af almen kontrol af udførelsen iht. DS/EN 1990. DS1140 gælder for alle dele af udførelsesprocessen, uanset hvor den finder sted.

Du skal være opmærksom på, at din ibrugtagningstilladelse er afhængig af korrekt og dokumenteret kvalitetssikring,

I daglig tale samles alle standardnumrene i vendingen: ”KS-arbejde” Er du i tvivl om hvilke krav der omfatter dit projekt, må du endelig tage fat i os, så guider vi dig – både med det der skal laves i værkstedet og på skrivebordet.

Eksempler på stålkonstruktioner og aluminiumskonstruktioner der ifølge dansk lovgivning skal CE-mærkes:

DS/EN 1090-1 er en kvalitets- og udførselsstandard, som sikrer, at alle vores procedurer er nøje planlagte. Der er skærpede krav til svejsninger, hvor vores svejseværksted skal opfylde kravene i svejsestandarden DK/EN 3834. Det sikrer, at vi leverer stålkomponenter og stålkonstruktioner med dokumentation, og derved overholder gældende lovgivning. Vores certifikater er udstedt af et akkrediteret 3. part notificeret organ: FORCE Certification.

Vores certificeringen indebærer, at vi kan CE-mærke vores stålkomponenter og stålkonstruktioner til byggeriet i EXC1, EXC2 og EXC3. For at opnå denne certificering dokumenterer vi blandt andet, at:

 • Vores svejsere er certificerede
 • Svejsearbejdet udføres i henhold til godkendte svejseprocedurer (WPS)
 • Der opretholdes sporbarhed på materialerne
 • Vi har en kvalitetshåndbog, der opfylder kravene i DS/EN 1090
 • Der udføres NDT-prøvninger, hvor dette kræves.

 

 

Vi passer også på hinanden

Alle vores medarbejdere er veluddannede, og vi opretholder naturligvis alle gældende certifikater:

 • Arbejdsmiljø
  Det er vigtigt for os, at vi arbejder korrekt og sikkert, så alle har en god arbejdsplads og afleveres sikkert hjem til familien igen efter endt arbejdstid. Det gør vi ved at have et sikkert arbejde på værkstedet med fokus på blandt andet: udsugning af svejserøg og slibestøv, minimering af tunge løft og korrekt brug af kemi.
 • Varmt arbejde
  Vores smede er uddannede i forebyggelse af ulykker i forbindelse med svejsning og slibning på montagepladser, og de har derfor lov til at arbejde på byggepladser.
 • Truck og teleskoplæsser med gaffel
  Lige så selvfølgelig som kørekortet er, er truck/teleskoplæsser-kortet også for os. Både fordi vi skal passe på hinanden på værkstedet og løfte ting forsvarligt og sikkert, men også for at passe på kundernes emner, så vi kan levere uden ridser.
 • Stillads
  Arbejde i højden kræver, at du har fokus på at passe på dig selv og dine kolleger – og dermed minimere arbejdsulykker og uheld.

Erhvervspris 2018