Når læreren er i praktik

I EN SMEDEVIRKSOMHED MED #QUALITYCRAFTMANSHIP

Vi har haft den glæde at have Casper Lykke i praktik som klejnsmed.

Casper er underviser på TEC Ballerup og har masser af smedeerfaring. Alligevel har Casper benyttet sig af muligheden for at komme i praktik for at få indsigt i arbejdsopgaver og rutiner, som han ikke har så stor erfaring med.

Casper er udlært rustfast smed og havde ønsket om at besøge en virksomhed med produktion af “sorte” emner, især emner til byggeriet. Han ønskede at få indsigt i arbejdet med stål udført i henhold til EN1090 og det kunne han sagtens få her hos CPH Steel.

Når emnerne er større end skrivebordet

Det har været en lærerig uge for alle involverede. Casper selv siger: “Det største indtryk – også helt bogstaveligt talt – er emnernes størrelse. Jeg er vant til emner, der kan ligge på et arbejdsbord og som jeg nemt kan håndtere. Det er bestemt ikke tilfældet med mange af de emner, jeg har arbejdet med her hos CPH Steel. Det kræver noget at arbejde med så store og tunge emner”, fortæller Casper. Han forklarer også, at man kommer til at sætte pris på både kraner, trucks og gode kolleger, når man arbejder med konstruktionsstål.

Casper fortsætter: “At emnerne er store, betyder også, at alle rutiner med de forskellige svejsestillinger bliver udfordret. De store bjælker og søjler kan man jo ikke bare kan vende om og svejse som man vil, man skal svejse der, hvor emnerne er.”

Casper har haft en rigtig god arbejdsuge, som udover det praktiske arbejde med konstruktionsstål også har budt på tid til faglige samtaler. Mange af disse samtaler tog afsæt i vores og TEC Ballerups fælles ønske om at uddanne flere dygtige smede. Hvordan får vi flere unge ind i faget? Et af Caspers forslag var, at vi skal sørge for at gøre smedenes arbejde mere synligt.

Se nogle af CPH Steels stålkonstruktioner her.

Hvis du gerne vil vide mere om arbejdet som smed eller ønsker en læreplads, kan du finde vores kontaktoplysninger her.

DETTE KAN VI OGSÅ…

PRODUKTION I DK

Vi er en dansk virksomhed med egen produktion i Herlev – tæt på hovedstadens byggeprojekter. Stor fokus og styr på detaljerne er vores styrke. Og vi elsker en god udfordring.

STÅLKONSTRUKTIONER

Fra mindre konstruktioner til bærende stålkonstruktioner til stålhaller og understøtning af eksisterende  konstruktion ved etablering af f.eks. tagterrasser.

STÅLALTANER

Vi leverer stålaltaner til andelsboliger, boligforeninger, arkitekter og entreprenører – både som nye kvadratmeter til eksisterende bolig og som ekstra kvadratmeter til nybyggeri.

Erhvervspris 2018