KVALITETSSTYRING SKAL GIVE MENING

Vi skal ikke lave kvalitetsstyring for at lave systemer, og vi skal ikke lave systemer for systemernes skyld #qualitycraftmanship

“Vi skal ikke lave kvalitetsstyring for at lave systemer, og vi skal ikke lave systemer for systemernes skyld. Vi skal have et godt kvalitetsstyringssystem, fordi det giver mening for vores hverdag, opfylder vores kunders krav og naturligvis sikrer opretholdelsen af alle de lovgivningsmæssige krav, der er forbundet med vores produktion,” siger Anja Olsen, der i øjeblikket er involveret i CPH Steels kommende ISO-certificeringer.

PMJ var/er ISO9001-certificeret. Hos PMJ varetog Otto Jacobsen kvalitetsarbejdet, en rolle Otto har fortsat hos CPH Steel. Otto varetager alle de opgaver, der har indflydelse på kvalitetsarbejdet, lige fra indkøb af tilsatsmaterialer, over APV’er og interne audits, til kvalitetssystemets udformning og opretholdelse. Otto ser kvalitetsarbejdet som en rigtig god støtte til den sidste del af integrationen af PMJ og CPH Steel. “Kvalitetsstyring og gode beskrivelser giver os alle sammen et fælles afsæt i måden at arbejde på,” siger Otto.

KOMBINERET VIDEN OG ERFARING FRA PMJ & CPH STEEL

Otto har været ved PMJ af to omgange, afbrudt af en pause på ti år, hvor han rejste rundt i hele verden for FLSmidth som kvalitetsinspektør hos underleverandører. I første PMJ-omgang arbejde Otto som smed og montør, i anden PMJ-omgang startede Otto med et stort projekt i Grønland, og som tiden gik, blev det til mere og mere kontor- og kvalitetsarbejde. Lidt populært kan man sige, at Otto har skiftet side på skrivebordet: Fra at skulle godkende underleverandører til at være en underleverandør, der skal godkendes. Udover sin massive praktiske erfaring er Otto også uddannet International svejseinspektør (IWIS certificeret) har gjort det indlysende at lade Otto fortsætte med kvalitetsarbejdet i CPH Steel-rammen.

Egentlig er Anja marketingchef hos CPH Steel, men 5 års “smedemestererfaring,” en uddannelse som nationalsvejsekoordinator og masser erfaring med kvalitetsimplementering har betydet, at Anja er valgt som medspiller i dette projekt.

Otto og Anja O

FOR VORES EGEN OG KUNDERNES SKYLD

CPH Steels direktør Morten Rosenberg er rigtig glad for det kvalitetshold, han har sat: “Der er ingen tvivl om, at Ottos praktiske viden og svejsetekniske indsigt kombineret med Anjas kommunikation og fokus på de bløde værdier og ‘menneskerne’ i systemerne, udgør et stærkt hold,” forklarer Morten.

Udover beskrivelsen af, hvordan vi gør ting som støtte til dagligdagens opgaver, er der heller ingen tvivl om, at vores vækststrategi og fokus på samarbejde med større og større kunder gør certificeret kvalitetsstyring til en “skal-opgave.”

“Vores opgaver bliver større og mere komplekse, det samme gør vores kunders krav og forventninger. Derfor er det overhovedet ikke et spørgsmål om, vi ønsker ISO-certificeringerne. Spørgsmålet er: Hvor hurtigt vi kan have dem på plads,” siger CPH direktør Morten Rosenberg.

Udover det stærke interne hold arbejder vi, som sædvanligt, sammen med Force, når det handler om kvalitetsstyring og kontrol. Og som altid, når vi her hos CPH Steel sætter os for at gennemføre noget, er det også vores absolutte ambition, at vi er ISO9001 og ISO14001 certificerede i slutningen af foråret 24.

DETTE KAN VI OGSÅ…

KOMPETENCER

Vi har stor erfaring med opgaver inden for stål, rustfrit stål og metalbearbejdning, og vi vil løbe stærkt for at skabe de tilpassede løsninger, som tegnestuer, designere eller entreprenører efterspørger til kunder.

KØB AF PMJ

I dag er flere måneders arbejde bag lukkede døre kulmineret med offentliggørelse af CPH Steel A/S Steels opkøb af PMJ. Alle medarbejdere mødte hinanden til fælles frokost hos CPH Steel i Herlev

VORES PROJEKTER

Vi har stor erfaring med opgaver inden for stål, rustfrit stål og metalbearbejdning, og vi vil løbe stærkt for at skabe de tilpassede løsninger, som tegnestuer, designere eller entreprenører efterspørger.

Erhvervspris 2018